Olijfolie, knoflook en zongerijpte tomaten, daar draait het om in de mediterrane kookcultuur.

Thuis of op locatie: gewoon lèkker eten

Westerkaatje kookt al 20 jaar iedere dag voor jou alleen, voor 50 of 5000 gasten. Voor bedrijven, thuis of op locatie. Een examenfeest, een viergangen diner op een dak, een glazen kas met feestelijk gedekte tafels, een spetterend huwelijk of een tuinfeest met mezze en bubbels. Niets is te veel, te groot, te ingewikkeld of te gek.

Wij koken en regelen alles van bijzonder servies tot complete keuken, van techniek tot tent op locatie en onze zwart witte bedieningsbrigade staat te trappelen. Wij houden van zeer mooie styling en origineel mediterraans eten.

Westerkaatje catert onder meer voor gerenommeerde architectenbureaus, advocatenkantoren, musea, culturele instellingen en andere organisaties binnen en buiten Rotterdam. Ook adviseren wij u graag over een bijzondere locatie.

Waar voor welke catering?

Westerkaatje Catering & Evenementen verzorgt al je partijen boven de 35 personen, zowel het eten als de drankjes, en indien gewenst de volledige aankleding en inrichting.

Voor catering van partijen tot 35 personen of tot aan circa 200 hapjes kan je terecht bij onze winkels in Kralingen of in Noord.

Bij twijfel, neem gerust contact met ons op.

Westerkaatje
Catering & Evenementen
Vinkenlust 87
3036 XX Rotterdam
T 010-4665243
E info@westerkaatje.nl

Online bestellen

Is je gezelschap niet groter dan 35 personen en wil je een bestelling doen voor hapjes, borrelbuffetten en/of hartige taarten, dan kun je er voor kiezen om deze bestelling (minimaal) drie werkdagen vooraf online te doen. Je bestelling wordt voor je klaargezet in de winkel van je keuze (Noord of Kralingen).

Eventuele bezorging van je bestelling kan enkel in overleg; hier zijn ook kosten aan verbonden. 

Hapjes- & buffettenkaart (pdf)

 

Naar online bestelformulier

De Keuken van Westerkaatje

Olijfolie, knoflook en zongerijpte tomaten, daar draait het om in de mediterrane kookcultuur. Aanzitten aan lange tafels, echte wijn uit mooie flessen, en eten wat de altijd goede pot schaft: dat is de eetcultuur.

Westerkaatje verenigt beide elementen in zich. In de keuken wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten; kruiden als basilicum, salie, thijm, koriander en mint zijn de basis voor de beroemde quiches, salades, paté’s en niet te vergeten de hoofdgerechten zoals de Porchetta (Italiaans (bio)varken uit de oven met een cassis van bessen en tijm), Scallopina al limone, Falafal di fave (tuinboonburgers met een dip van komkommer-muntraita).

Behalve de goede keuken is vooral de wijze van presenteren de basis van het succes van Westerkaatje. Kenmerkend voor Westerkaatje is dan ook de aandacht die wordt besteed aan de omgeving waarin gegeten en gedronken wordt.

De gerechten liggen smakelijk en uitnodigend uitgestald in mediterraans aardewerk op een eenvoudige buffettafel met kleurige bloemen en kleden. Desgewenst richt Westerkaatje de gehele ruimte voor u in.

Bijzondere locaties

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw festiviteit of bijeenkomst dan informeren wij u graag over de mogelijkheden van de locaties waar Westerkaatje Huiscateraar is.

Cateringlocaties – selectie (pdf)

Met wie werken we allemaal samen?

Westerkaatje werkt met een select gezelschap van leveranciers, die allemaal iets bijzonders zijn binnen hun vakgebied.

  • De Gouden Ton - Het geluk volgde de moed

    Door samen te werken met kleine wijnhuizen in Italie en Spanje weet Sigurd Snoeys sinds 2003 mooie kwaliteitswijnen te leveren waar met passie en overgave aan wordt gewerkt. Mede door hun inzet kunnen wij u verrassen met verrukkelijke wijnen met een eigen verhaal en een uitgesproken karakter. De meeste wijnen op onze kaart zijn dan ook biologisch of bio-dynamisch geproduceerd. Verder hebben wij ervoor gekozen om onze huiswijn vanuit bag in box te schenken. Hierdoor wordt er een essentiële bijdrage geleverd aan vermindering van transport en verpakking.

  • Man met Bril Koffie

    Man met Bril ofwel Paul Sharo weet alles van koffie. Net zoals een chef-kok alles van zijn ingrediënten weet en op basis daarvan bewuste keuzes maakt, weet Paul dat van koffie. De gehele keten is inzichtelijk, omdat hij zelf de koffieplantages langs gaat en de boeren kent. Zodoende kan alles afgestemd worden en kan zowel de boer als onze barista iets tofs en eigenzinnigs met de koffie doen. Ondertussen krijgt iedereen ook nog eens eerlijk betaald en waar voor zijn geld.

  • UR-Pilsener - De 4 P's van Gulpener

    People, planet, profit en pleasure zijn de uitgangspunten van deze Limburgse bierbrouwer. Deze 4 P´s zijn verenigd in het puurzame bier dat wordt gebrouwen met lokale grondstoffen. Hiervoor werkt de Gulpener brouwerij samen met de lokale akkerbouwers die met respect voor de natuur verbouwen en voldoen aan diverse milieukeurmerken. UR van Gulpener is een 100% natuurzuiver premium pilsner! Geniet van een stukje Limburg in Rotterdam.

  • Lindenhoff - Blije kalfjes

    Authentieke smaak is waar Lindenhoff voor staat. Ze proberen alles dicht bij de natuur te houden door bijvoorbeeld de koeien alleen plantaardige natuurproducten te laten eten, de kalveren acht maanden bij de moeder te laten blijven en de varkens mogen lekker buitenlopen. Baambrugse biggen, Gasconne koeien, Baviere runderen en Texelse lammeren en schapen zijn tegenwoordig een begrip in de goede eetcultuur. Diervriendelijk en buitengewoon lekker vlees!

  • Manfred Meeuwig, Naturalia en Teo Pace - Hemels Mediteranee

    Deze groothandels in Spaanse, Italiaanse en Franse producten bezorgen ons de lekkerste olijfolies, Italiaanse koekjes en chocolade, de beste buffelmozzarella’s, de heerlijkste olijven, de beste verse pasta’s en nog veel meer. Zowel aan tafel als in de schappen van Westerkaatje Noord.

  • VanMenno - Menno op het plankje

    Menno ´t Hoen heeft tien jaar geleden in Frankrijk zijn eigen desem gemaakt volgens authentiek receptuur. Het desem is de bron van zijn gezonde brood dat wordt gemaakt van uitsluitend zeezout, water en het allerbeste biologische Franse meel dat wordt gemalen door een op stenen malende molen aan de Loire. Vanaf het begin -van de toen nog Rotterdamse bakkerij- heeft Westerkaatje met Menno samengewerkt en daarom was het nu ook een hele logische keuze hiermee door te gaan in Westerkaatje Noord. Het brood zult u bij ons niet alleen terugvinden op een plankje kaas of bij een heerlijke kom soep; u kunt het ook meenemen om thuis van te genieten.

Referenties

Loyens & Loeff, IFFR, MVRDV, Ploum Lodder Princen, Gemeente Rotterdam, Maritiem Museum, Willem de Kooning Academie, Het Nieuwe Instituut,  Dikkedeur pedagogische kinderopvang, Algemeen Dagblad

Snel een offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.